MPEG4 átállási tájékoztató

Általános információk a kábelevíziós átállással kapcsolatban:

  • a műszaki átállást követően a kábelevíziós szolgáltatásunkban meglévő csatornák a rendelkezésre álló legjobb minőségben lesznek elérhetőek
  • amennyiben díjcsomagot szeretne váltani, csomagváltással kapcsolatban keresse ügyfélszolgálatunkat: Elérhetőség
  • az MPEG4 átállás településszintű üteme az „MPEG4 átállási menetrend” információs sávban, az oldal alján található.
  • a műszaki átállás előkészületei folyamatosan zajlanak. Az előkészületek befejeztét követően az előre meghirdetett időpontban kollégáink megteszik a befejező lépéseket, és csak ezután válik szükségessé készülékeik újrahangolása!
  • FONTOS: a műszaki átállást követően szükségessé váló első újrahangolásért műszerész kollégáink/helyi partnereink nem kérnek pénzt!
  • Újrahangolási útmutatónk elektronikus formában az alábbi linken érhető el: Hangolási útmutatók

Műszaki információk a kábelevíziós átállással kapcsolatban:

  • a műszaki átállást követően készülékeik (televízió és/vagy set-top-box) újrahangolása válik szükségessé.
  • amennyiben jelenleg igénybe vett digitális kábeltelevíziós szolgáltatásában elérhetőek Önnél a HD adások – úgy a műszaki átállást követően új beltéri egységre nem lesz szüksége, mivel a HD adások vételéhez jelenleg is MPEG4 képes készülékre (televízió és/vagy set-top-box) van szükség.
  • !FONTOS!: az újrahangolást kizárólag a lent felsorolt átállási menetrendben található időpontokat követően végezzék el. Hamarabbi időpontban, az új hangolási adatokkal történő újrahangolást követően kábeltelevíziós szolgáltatása NEM fog működni.

Információ

beltéri egységekről

R

MPEG4 adás vételére alkalmas készülékek

Amiko Impulse T2/c típusú beltéri egység

Bacon INC HCP-EK10R típusú beltéri egység

DIGI NA1600HD típusú beltéri egység

Triax | TR63 típusú beltéri egység

Triax | C-HD225 típusú beltéri egység

Amennyiben ilyen típusú beltéri egységgel (set-top-box) rendelkezik, úgy ezen beltéri egység az MPEG4-re történő átállást követően is alkalmas lesz a kábeltelevíziós szolgáltatás igénybevételére az OPC Networks Kft. hálózatán.

Q

MPEG4 adás vételére alkalmatlan készülékek

Echolite típusú beltéri egység

Globateq típusú beltéri egység

KAON típusú beltéri egység

Opticum típusú beltéri egység

TechniSat típusú beltéri egység

 

Amennyiben ilyen típusú beltéri egységgel (set-top-box) rendelkezik, úgy ezen beltéri egység cseréje válik szükségessé az MPEG4-re történő átállást követően.

MPEG4 ÁTÁLLÁSI MENETREND

V

2024.04.23.

Árpádhalom, Csanytelek, Csongrád, Csongrád-Bokros, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Felgyő, Kungyalu, Kunszentmárton, Mindszent, Nagymágocs, Nagytőke, Szegvár, Szentes, Tömörkény

2024.04.23. 09:00-tól megkezdjük az MPEG4-re történő műszaki átállást. Az átállás előreláthatóan 2 órát vesz igénybe. Az átállás ideje alatt szolgáltatásunk nem lesz elérhető. Az átállást követően kérjük, hogy az útmutatóknak megfelelően készülékeiket (televízió és/vagy set-top-box) újrahangolni szíveskedjenek.

V

2024.05.14.

Apostag, Balázspuszta, Dunaegyháza, Dunavecse, Hetényegyháza, Kadafalva, Katonatelep, Kecskemét, Kunadacs, Kunpeszér, Kunszentmiklós, Méntelek, Szabadszállás, Szalkszentmárton, Tass, Újsolt

2024.05.14. 09:00-tól megkezdjük az MPEG4-re történő műszaki átállást. Az átállás előreláthatóan 2 órát vesz igénybe. Az átállás ideje alatt szolgáltatásunk nem lesz elérhető. Az átállást követően kérjük, hogy az útmutatóknak megfelelően készülékeiket (televízió és/vagy set-top-box) újrahangolni szíveskedjenek.

V

2024.06.04.

Izsák, Solt, Szabadszállás (korábbi LRT terület)

2024.06.04. 09:00-tól megkezdjük az MPEG4-re történő műszaki átállást. Az átállás előreláthatóan 2 órát vesz igénybe. Az átállás ideje alatt szolgáltatásunk nem lesz elérhető. Az átállást követően kérjük, hogy az útmutatóknak megfelelően készülékeiket (televízió és/vagy set-top-box) újrahangolni szíveskedjenek.

Lezajlott műszaki átállások

 

Z

2024.04.02.

Kétpó, Mesterszállás, Mezőhék, Mezőtúr

2024.04.02. 09:00-tól megkezdjük az MPEG4-re történő műszaki átállást. Az átállás előreláthatóan 2 órát vesz igénybe. Az átállás ideje alatt szolgáltatásunk nem lesz elérhető. Az átállást követően kérjük, hogy az útmutatóknak megfelelően készülékeiket (televízió és/vagy set-top-box) újrahangolni szíveskedjenek.